fredag 25. februar 2011

VM-feber!

Å bo i hovedstaden når det arrangeres VM her er stas. Jeg har ikke vært i Holmenkollen ennå, men har fått med meg både åpningen og gårdagens premieutdelingen på Universitetsplassen! og for et FOLKEHAV! Jeg var så heldig å få klatre opp i et tre, og fikk dermed VERDENS BESTE UTSIKT!Dette bildet tok jeg i fjor under prøve-VM og 5mila! Herlig folkestemning og nydelig vær! Håper på det samme neste helg!:)

Meeen, her skal det jo handle om strikking: Og kjæreste-kjekkasgenseren har jo vært ferdig en stund! Men å få ta bilder av hunken i dagslys har ikke vært sååå enkelt.

Og resultatet av genseren ble perfekt! Jeg ønsker meg en slik genser selv! Hunken har allerede brukt den masse, helt frivillig!:) Og det gleder meg!
Særlig halsen er min favoritt!! God og varm!

Mønsteret er selvfølgelig fra Pickles og garnet er deres Abuelita Baby Merino i fargen mørk marine og gråpus.
Jeg har strikket genseren i størrelse L.

Jeg ønsker med dette alle ei fin helg!

SiljeVanilje

lørdag 19. februar 2011

En elefant kom marsjerende...

For en stund tilbake fikk jeg og hunken hver vår Heineken flaske med navnet vårt på. Flaskene ble drukket ved en fin anledning og igjen stod vi med to "flaskeholdere" i hard kartong. Jeg så mitt snitt til å kunne bruke disse til noe lurt.
Og i dag har jeg endelig realisert planen min, nemlig bruke de som strikkepinne-holdere!:)
Jeg har tapetsert flaskeholderene med nyyydelig papir fra Blafre! Og ja jeg har kanskje litt å lære når det gjelder tapetsering, men det ble ganske bra tilslutt:)
Den ene ble gitt i veeeldig forsinket bursdagsgave til ei venninna, mens den andre får pryde hylla mi sammen med noen Blafre-bokser som brukes til oppbevaring av knapper, nåler og maskemarkører:)

Ha ei fin første VM-uke!!

SiljeVanilje

fredag 18. februar 2011

På bølgene blå

Jeg hadde lyst til å prøve meg på litt mer avansert strikk, ikke bare rett og vrang, men kanksje noen kast innimellom også. Som tenkt så gjort. Jeg fant en oppskrift jeg likte og garn fra garnlagret og startet med stor iver og lyst!


Etter ca 15minutter strikking, stoppet det heeeelt opp! Jeg forstod ingenting av oppskrifta...! Oppskrifta var ca 8 linjer lang, og på slutten stod det: "Fortsett økningene i siden og midt bak, de økte m strikkes rett eller vr etter M.1 til det er økt nok m til en ny rapport."
HVA?!?! HJELP!!

Etter litt høytlesning både for en venninne og for meg selv og mye tankevirksomhet forstod jeg endelig hva de mente...
Men hvorfor kunne de ikke bare lagt til én eller kanksje to hele setninger på oppskriften, så hadde jeg sluppet å bruke ca 2timer på å tyde den...:S Er det kanksje en lov som sier at norske oppskrifter skal være så kort og uforståelig som overhodet mulig?!?! hm...

Nå kan jeg mønstret utenatt, og det er i grunn kjempelett:)

Jeg ønsker alle ei riktig god helg!:)

SiljeVanilje

tirsdag 15. februar 2011

Grått er flott og Grønt er skjønt!

Ja da var stripegenseren ferdig montert, alle tråder er festet og knappene er stydd i. Det eneste som gjenstår er en liten vask og tørk på badegulvet:)


Jeg er veldig fornøyd med resultatet, som sagt er det min første raglanfelling!:) Hvorfor har jeg ikke felt på denne måten før?! Det er jo GENIALT og så ENKELT!
Gensern er strikket etter oppskrift på rullegenser (#1931) fra Nøstebarn. Jeg har strikket genseren i str 2 år.

Jeg har gjort noen små endringer. Jeg har laget ribbekant både nederst på genseren, på armene og i halsen. Hvorfor jeg gjordet det er litt mer uklart... jeg så vel for meg at rullekanten lett kunne rulle seg for langt oppover?! Om dette stemmer er uvisst...

Og i etterkant ser jeg at jeg ikke hadde trengt knapperaden, halsen er ganske vid i seg selv. Men det ble jo fiiint:)

Garnet jeg har brukt er totråds merinoull også fra Nøstebarn. Det grønnet er rester fra Ullbuksa jeg strikket i høst og det grå er nyinkjøpt for anledningen!

Nå venter bolledeigen på kjøkkenbenken og i kveld kommer strikkepiene på besøk!
Jeg gleder meg!:)

Ha en fortsatt fin uka!

SiljeVanilje

søndag 13. februar 2011

En stripete sak

Det har vært dårlig med oppdateringer fra min side den siste tiden. Jeg skylder på at kjæreste-kjekkasgensern selvfølgelig tok litt tid, i tillegg til endel reise med lite internett-tid!:) Men i kveld kom vi tilbake fra all farting og jeg har jo strikket litt siden sist!

I helga har vi vært på Røros, utrolig fint vært og superkaldt! Flotte korte skiturer og strikking forran peisen er OK for meg det:)

En stripet genser er noe av det som er på pinnene og i dag har jeg gjennomført min første raglan-felling! En befrielse å slippe å montere armene etterpå!!!:)

Dette bildet ble tatt for en stund siden, og da manglet den en arm, men nå er gensern straks ferdig og da skal jeg vise den frem i all sin prakt!:)

Jeg håper alle får ei flott uka!

SiljeVanilje

mandag 7. februar 2011

Favorittvotta!

I fjor, det vil si jula-09, fikk jeg et par hekla votter fra ei kjempegod venninne! Og vottene har vært veldig mye brukt!

Men nå har jeg kjøpt meg ny jakke, og vottene jeg fikk passer ikke helt i fargen til den nye jakka mi. Så jeg gikk til min gode venninne og sa at jeg ønsket meg nye votter, gjerne grå, til bursdagen min!
Og før jeg viste ordet av det så fikk jeg NYE votter!!
(til tross for at jeg ikke har bursdag før om lenge...!)

Jeg er superfornøyd og de nye vottene har allerede vært i bruk! De nye vottene har, etter mitt ønske, ingen pynt. Heller ingen snurrepipper på kantene. Og jeg er strålende fornøyd med disse! På den måten er det lettere å få jakka over vottene slik at jeg ikke blir "mellombar" på håndleddene.
Så nå har jeg votter som passer til alle jakkene mine og til alle formål, både bytur og hyttetur:)

Hva skulle man gjort uten gode venninner (lært å hekle votter selv kanksje...)?!?!!:)

Og tilslutt, tusen takk for alle gode forslag til hva jeg skal strikke av babymerino-garnet.
Hva det blir skal jeg vise om ikke så altfor lenge!:)

Håper alle får ei finfin uka!


SiljeVanilje

onsdag 2. februar 2011

Bare en halv arm igjen...

JA, nå har jeg altså bare en halv arm igjen å strikke før kjæreste-kjekkasgenseren er ferdig!!


og JA, det har tatt litt tid. Ikke det at jeg har brukt sååå lang tid på selv strikkingen, det er bare det at jeg har gjort så mye annet innimellom:)

men NÅ er den straks ferdig! For jeg lovet jo hunken at genseren skulle være ferdig til bursdagen hans, og DEN er idag!:) så GRATULERER med dagen hunk!

jeg har tenkt mye underveis i strikkeprosessen, og neste gang jeg skal strikke en så stor genser så skal jeg vurdere å strikke armene FØRST! for det var litt nedtur å ha alt annet fiks ferdig, det var liksom bare armene som manglet! men nå nærmer det seg slutten med STORMSKRITT!:)

og jeg GLEDER meg til å vise dere hele gensern med hunken som modell:)