onsdag 29. februar 2012

Skuddårshekling

Det er jo slettes ikke ofte man kan blogge på selveste skuddårsdagen, så jeg benytter anlediningen til å gjøre det:) Vi har sett mandagens episode av serien Broen som går på NRK. Jo mer spennende det blir, jo fortere går det med heklenåla...Og denne episoden var ikke akkurat mindre spennende enn hva de forrige har vært..jeg sier bare: "iiiiik!"

'
Jeg har endel restegarn i både Abuelita Tjukk Merino og Abuelita Baby Merino liggende fra forskjellige prosjekter. Nå er restene på vei til å bli en eneste stor oldemorrute (eller var det bestemorrute?). Heklenår nr 4, og dobbelt garn av Baby Merinoen og enkelt av Tjukk Merino. Funker som et skudd det, til og med på selveste skuddårsdagen.

Og appropo skuddårsdag, Pickles har skuddårssalg med herlige 29% rabatt, kanskje jeg må bestille....kjenner suget i alle fall.

Har du hatt en fin skuddårsdag?

SiljeVanilje

tirsdag 28. februar 2012

På tur uten lue...

Jeg har hatt en veldig fin vinterferie, litt i Tromsø og litt på Røros. Begge stedene var det flott vintervær, og flott vintervær skaper nødvendighet av lue. Jeg dro fra Oslo uten lue og det bør man ikke gjøre.
Ingen må fryse på verken ører eller hodet...

Garnet ble kjøpt inn i Tromsø og på toget til Røros strikket jeg meg en ny lue, nemlig en Drops 116-10. (Oppskriften mangler navn, så om du har noen gode ideer så kan du jo tipse Drops. Du får sikkert heder og ære for det!) Og vips så var både togturen og lua ferdig strikket, og allerede godt brukt:

 Rørosvidda er nydelig!

Luen strikket jeg i str. S/M, og den sitter som et skudd. Jeg har aldri vært noe mester til å strikke mønster, men denne gangen tror jeg jeg fikk tak på det. Det ble nemlig fint på vrangsiden også, og det er vel et godt tegn?!:) (Men det trente mønsterstrikkerøyet kan kanskje likevel se en av mine små feil? Hvis du ser den, ikke fortell om den til noen...)

Har du hatt/har en fin vinterferie?

Jeg ønsker i alle fall alle en fin uke, enten du er ferdig med vinterferien eller ikke!

SiljeVanilje

tirsdag 14. februar 2012

Ny favoritt

 Forrige uke lyn-strikket jeg denne jakka.Ikke det at jeg hadde det travelt, men morsomme strikkeprosjekt bruker å gå raskt unna!


Voksejakka fra Strikk til nøstebarn var morsom og veldig enkel å strikke. Derfor gikk det også rasende fort å strikke den. Jeg har ikke strikket "fra en arm, gjennom bolen og så ut den andre arme"-jakkevariant før, men denne blir det nok mange fler av. Da jeg hadde strikket ferdig selve jakken, var jeg litt i tvil om jeg skulle strikke på hetta, men nå er jeg superfornøyd med at jeg gjorde det. Hetta gjorde på en måte hele jakka. 


Jeg har strikket i størrelse 0-1år, og brukte, som oppskriften sa, ca 80g 2-tråds merinogarn fra Nøstebarn. Nå mangler bare knappene og en heklakant rundt åpningene. Dilemmaet nå er hvilken farge heklakanten skal få...noen forslag? Jeg tror jakka skal få en gutteeier...

Som sagt, denne er jeg kjempefornøyd med, skulle ønske jeg hadde en selv:)

Fortsatt fin tirsdag!
SiljeVanilje

fredag 3. februar 2012

Nydelig genser

En annen gave jeg fikk til jul, var denne nydelige MARIUSGENSEREN som mamma har strikket til meg. Den er strikket i myk og kjempedeilig alpakka i to gråfarger og lilla øverst i halsen. Genseren har vært brukt veldig masse allerede, på jobb, på skitur, i bursdagsfest og ikke minst bare til å varme seg med! Det kan ikke bli bedre, jeg tror jeg ønsker meg en til allerede:)


Nå sitter jeg trygt plassert under ullpleddet med deilig mariusgenser på. Jeg har nemlig vært på den fineste rideturen i mitt liv , og den andre rideturen i mitt liv. I nydelig vintervær, kaldt, klart og langt innover og oppover. Tilslutt hadde vi storslått utsikt i alle retninger og flott solnedgang! Kan vel ikke få stort bedre start på helga da? Må bare få varmen, så er jeg skikkelig klar for helg!

Ønsker alle ei riktig god helg!
SiljeVanilje