lørdag 28. juli 2012

Omslagsjakke

Som nevnt i forrige innlegg har jeg strikket endel småplagg i løpet av sommeren. Og her kommer første plagg ut: 
 Jeg har strikket denne flere ganger før. Synes det er et morsomt og raskt prosjekt. Den er strikket fra toppen og ned, og jeg liker å se hvordan økningen gir armer. Denner gangen har jeg strikket i BabyAlpaca Silk fra DROPS. Jeg liker kompinasjonen av alpakka og silke, da blir det ikke så mye hår fra alpakkagarnet:)

Oppskrifta er fra Strikk til nøstebarn, ei bok jeg liker veldig godt! Jeg har strikket i størrelse 0-3mnd. I påvente av hvilket kjønn eieren til denne jakken har, venter jeg med å lage knyting i sidene. 

Vi har sett litt av sola de siste dagene, nok til at jeg ble pittelitt solbrendt...sånn kan det gå når man ikke er vant til sommersol...nå regner det og vi har invitert gode venner på vafler til OL-håndball i kveld. Ekte lørdagskos med andre ord!

Fortsatt god helg til dere!
SiljeVanilje

søndag 15. juli 2012

Sommerstrikk

Hittil i sommer har jeg egentlig strikket endel småpllagg, men når man befinner seg på hytter uten strøm og vann så er det vanskelig å få vist frem strikket. 

Nå er vi hjemme en snartur for å vaske klær og pakke litt om, vi bytter ut hytte ved sjøen med hytter på fjellet og fortsetter en så langt herlig sommerferie!
Men når jeg er tilbake skal jeg selvfølgelig vise frem alt jeg har strikket, og kanskje jeg endelig skal få vist frem påskestrikket også?!:)

Fortsatt god sommer!
SiljeVanilje

tirsdag 3. juli 2012

Laget av lillesøster

I dag da jeg våknet hadde lillesøster satt deig til å bake bagels. Bagels er ikke noe jeg har bakt før, så jeg tilbød meg å hjelpe og lærte samtidig hvordan-bake-bagels. 



Det var en morsom prosess å bake bagels. Vi laget "smultringer", disse skulle heve i 10min. Deretter skulle de trekke i varmt vann+sirup, 2min på hver side. 



Så bar det over på plata for pensling og topping, vi strødde på sesamfrø. Tilslutt inn i ovnen i 15-20min. Ut kom nydelige bagels, med hull i midten, og kjempegode på smak! Oppskriften er hentet fra en favoritt blant kokebøker, eller bakebøker, Nybakt av Marit Røttingsnes Westlie.

Anbefales! Nå gleder jeg meg til å bake disse en gang til og fylle fryseren med nydelige bagels:) Jeg har dessverre ikke bilder av det ferdige bagels-prosjektet, da var vi nemlig for opptatt med å spise...


Fortsatt god sommer!
SiljeVanilje