søndag 30. september 2012

Jul? Snart?

Ja det er allerede noen som har snakket om at det nærmer seg jul og vi har vel allerede passert "tremånederigjentiljul-datoen". Så jeg har innsett at skal det strikkes litt julegaver i år, så er det bare å starte. Vi, altså jeg og hunken, skal jo bli foreldre midt i julestria (i alle fall hvis alt går som det skal), så jeg kan vel ikke annet enn å forberede det som forberedes kan:)


Så jeg starter herved på julegavestrikkingen. Til hvem og hva det skal bli er selvfølgelig hemmelig. Men det kjennes godt å være i gang! Har du bynt?

SiljeVanilje

 

torsdag 27. september 2012

På tur med restegarn

Ingenting er bedre når man har vært ute i skikkelig høstvær, vind og regn, enn å komme inn og ta frem prosjektene... Jeg tok med meg restegarnprosjektet mitt på hyttetur forrige helg. Litt for å rydde i garnlagret og litt for å lette min egen samvittighet når det kommer til nyanskaffelser av garn:)


Planen er å lage seks ganske store ruter som tilslutt kan hekles sammen til et pledd...Men nå må jeg faktisk vente til jeg får mer restegarn! Luksusproblem? Ja for det var jo meningen å bli kvitt restegarnet, men når jeg var så godt i gang, så hadde jeg lyst å hekle mer. Heldigvis klarte jeg å motstå fristelsen for å kjøpe mer garn...i alle fall inntil videre...

Fortsatt god torsdag!
SiljeVanilje

tirsdag 25. september 2012

Epler i hagen

Er man oppvokst i nord så er det ikke hverdagskost å plukke epler fra egen hage. Nå er jeg så heldig at her i borettslaget vårt, vel og merke i sør, så har vi epletre i felleshagen. (Mange tenker sikkert, epletre, hva er så spesielt med det...men er man fra nord, så er man fra nord!) På søndag var jeg ute å plukket fire fine epler fra hagen og så laget jeg, for første gang i mitt liv(!), eplekakemuffins av egenplukkede epler! Superstolt førstegangs-epleplukker...

Oppskriften hentet jeg fra den mye brukte boka, Fra boller til buritos, som jeg fikk da jeg gikk på ungdomsskolen. Den mest brukte kokeboka her hjemme!

Vi har også vært så heldige at vi har fått masse plummer fra naboen, nydelig godt! Og igjen, er man fra nord så er det superstas å få "hjemmelaget" fukt....noen som kjenner seg igjen? 

God epletirsdag til deg!
SiljeVanilje

fredag 14. september 2012

Stor forskjell på høst og høst

Da jeg var hjemme på lynvissit forrige helg viste det seg at mamma og pappa hadde pusset opp jente-rommet mitt. En stor overraskelse som jeg ble veldig glad for. I tillegg hadde mamma strikket meg en poncho! Den lå ferdig og klar til bruk på senga på det "nye" rommet mitt. Jeg hadde ønsket meg et poncho fra mamma, men at det skulle gå så raskt hadde jeg ikke drømt om! (I følge pappa hadde hun ikke gjort annet i det siste, enn å strikke...)



Mamma lurte litt på når det var meningen at jeg skulle bruke denne ponchoen... Og det er da det viser seg at det er stor forskjell på høst og høst i Norge. I nord (les Tromsø) trenger man gjerne litt mer vind/vanntette klær om høsten. Og i tillegg litt varmere høstklær. Mens her jeg er bosatt nå (les Oslo), er det perfekt pochovær! I det siste har det vært mange fine, klare, nesten gjennomsiktige, kalde høstmorgener, mens utpå dagen stiger temperature betraktelig og det kan minne om god Nord-Norsk sommer:) 


Ponchoen har vært mye brukt den siste uken, og jeg liker den kjempegodt. Enda bedre er det at det er god plass til en voksende mage inn under i varmen.

Ponchoen er fra Drops, og oppskriften finner du her. Den er opprinnelig med mønster øverst, men jeg liker den mye bedre uten. Strikket i Nepal er den god og varm utover høsten og vinteren. Den passer perfekt både over bukser, tunika, kjole...rett og slett ingen begrensninger!

SÅ, tusen millioner takk til mamma som har vært så snill (og ikke minst rask!) og strikket meg en poncho, akkurat slik jeg ønsket meg:)

Liker du å få/bli overrasket med strikkaklær, selv om du kunne laget de selv? Jeg liker det i alle fall veldig veldig godt!


God helg!
SiljeVanilje

søndag 9. september 2012

Fargerik

I helga har jeg vært på hyttetur med nesten alle venninnene mine fra videregående! Helga har vi tilbrakt utenfor Tromsø og her i nord er høsten i anmarsj. Skogen har et glimt av nydelige høstfarger og snøen lå langt nedover fjellsidene.Vi overrasket ei av venninnene, et slags utdrikkningslag, og vi har hatt ei fantastisk helg. Masse god mat, spill, latter og skravling. Og når det skravles er det selvfølgelig også plass for strikking. Jeg har strikket ferdig en ribb-ullbukse.



Buksa er en del av vimpelsettet fra Pickles, og genseren er allerede ferdigstrikket. Den får du se senere...:) 
Jeg bommet litt på buksa, så fargeskiftene kommer midt foran...pyttpytt. Er det hjemmelaget, så er det hjemmelaget. Varme vil den nok gi uansett. Buksa er strikket i størrelse 1 år i dobbel tråd tynn alpakka fra Pickles.



Høsten er en veldig fin årstid, jeg håper været blir godt utover september og oktober, slik at det blir mange anledninger til å nyte vakre farger i skogen. God høst til deg!


SiljeVanilje

søndag 2. september 2012

Ny verdensborger

Forrige lørdag fikk naboene en liten nydelig gutt. Naboene er, fra før, veldig gode venner av oss og da må det babystrikk til:) Babyens mor er en veldig habil strikker, men til tross for at den lille guttens kleskap allerede er fullt av hjemmestrikk, så ble det hjemmelaget fra meg også. Jakken strikket jeg tidligere i sommer i mørk brunt, kjøpt som et kitt. Denne gangen brukte jeg Nepal fra Drops, et garn med samme strikkefasthet.



Jeg har gjort de samme endringene som jeg gjorde på den forrige, og ble veldig fornøyd med gjentakelsen:) Jakken er strikket i str. 6mnd. Så den blir nok god og varm utover høsten/vinteren.



Den eneste tilleggsforrandringen jeg har gjort denne gangen, er at jeg har laget et til knappehull. Jeg er stor fan av treknapper, så denne jakken er intet unntak.


Fortsatt fin søndag!
SiljeVanilje