tirsdag 21. januar 2014

Cameo

Jeg har strikket sjalet Cameo til meg selv.  Av en eller annen grunn tror jeg alltid sjal/skjerf er strikket på no-time, men slik er det sjelden i virkeligheten...i alle fall her i gården. Derfor har dette prosjktet tatt en stund, men jeg er fornøyd med resultatet, så da er strikkeprosessen nesten glemt:)


Jeg kjøpte garn og oppskrift da jeg var i London i høst med jobb. I en fantastisk garnbutikk, Loop. Det var hylle opp og hylle ned med garn som var nytt for meg. Jeg gikk for tern fra Quince&co, 75%ull og 25%silke. Skikkelig deilig garn! 

Som alle andre strikkebloggere, så synes også jeg det er vanskelig å ta bilder av farger i vintermørket. Men i dette tilfellet er ikke fargene kjempespennende, to ulike grånyanser. Jeg fikk litt for lite av det mørke garnet, og derfor ble den stripete delen litt kortere enn hva oppskriften sa, men det gjør da ingenting når det er et sjal. Det ble stort nok uansett:)

Så nå kan lyset komme tilbake, og jeg kan holde varmen.

(det ble mer garn i London, faktisk til et sjal til, så vi får se når det blir ferdig. Må starte først...)

Ha en fin uke!
SiljeVanilje


fredag 17. januar 2014

Rullegenser

Tidlig sommer strikket jeg en rullegenser i restegarn til klumpen. Rullegenseren er brukt dag ut og dag inn og den er snart utslitt på albuene. Og de begynner også å bli litt kort, både her og der. Så det var på tide at jeg strikket en ny.


Denne gangen har jeg prøv Pickles Pure Wool i fargen Plask, litt tykkere enn Nøstebarngarnet. Det betyr at denne genseren blir litt tykkere enn den forrige. På den måten finner jeg vel ut hva jeg liker best?

 
Jeg strikket størrelse 2år, det gikk med under 100gram garn. Jeg droppet knappeåpningen, halsen er vid nok uten åpning. Og da slipper jeg å strikke frem og tilbake de siste rundene. :) Nå gjenstår det å se om klumpen synes genseren er like fin som det mammaen synes...
 
God helg!
SiljeVanilje