søndag 3. juli 2011

Kjole til sommeren i nord

Jeg har strikket en liten kjole fra boka Strikk til nøstebarn, oppskrifta var veldig enkel og kjolen gikk raskt å strikke!

Igjen er det drops BabyAlpaca Silk som har blitt brukt, akkurat ett nøste à 50g. Perfekt!


Jeg har strikket den i størrelse 6måneder og kjolen skal overrekkes ei lita tulle som skal få bruke den i sommer i Nord-Norge. (Med andre ord så gjør det ingenting at kjolen er strikket i en ull-blanding, er det ikke slik at alpakka skal virke svalende når sommeren blir for varm og varmende når sommeren blir for kald?)

Fargen på bildet avviker ganske mye fra virkeligheten, jeg har virkelig noe å lære når det gjelder å ta gode bilder...hvordan kan kompakt-kameraet mitt få frem de riktige fargene? Er det kanskje for lyst? Jeg som trodde dagslys var bra, men kanksje ikke direkte sollys? (Sola i Nord-Norge er så mye sterkere enn alle andre plasser...:)

Denne skulle egentlig vært en slags rosa-lilla...jaja!


(og fargen på disse bildene minner mer om fargen som egentlig er på Bettygenseren min...forstå det den som kan!!)


Tilslutt monterte jeg sammen under armene, og sydde på to små treknapper fra samlingen min.
Oppskriften fra Nøstebarn frister virkelig til gjentakelse, enklere blir det nok ikke å strikke kjole.


Håper alle har en fin sommer!

SiljeVanilje

5 kommentarer:

 1. Den var skikkelig fin :) Ang bilder med kompaktkamera, så er det virkelig vanskelig! jeg sleit hver eneste gang, helt til jeg fikk et speilrefleks inn i hjemmet - da ble alt så mye bedre!

  SvarSlett
 2. Nusselig liten kjole=)
  Jeg har ikke strikket med det garnet selv, men jeg har kjent hvor mykt det er og leter bare etter noe jeg har lyst til å bruke garnet til!

  SvarSlett
 3. Så fin! Eg har óg har tenkt å teste ut den oppskrifta. Må bare tenkje ut kven eg skal strikke kjolen til... :) Kjekt med strikketøy som er enkle, som mest går av seg sjølv. Hobbyen vår skal jo vere litt avslapning óg!

  SvarSlett
 4. Så søt den var :)
  Har selv tenkt på å prøve ut oppskriften en dag.
  Veldig mye fint du lager, legger meg til som følger ;)

  SvarSlett
 5. Den e perfekt!! Vi digge den :-D

  SvarSlett