torsdag 15. november 2012

Heldress

Jeg har, som mange andre før meg, strikket Nøstebarns heldress i 2-tråds Merino lammeull. Hunken fikk velge farge, og valge falt på skifer, farge nr. 93. Han ønsket også grønne knapper, men jeg fant ingen grønne plastknapper jeg likte. Dermed ble det turkise plastknapper. Det får passe både dersom mini i magen er ei jente eller en gutt:)


Jeg gjorde noen endringer i forhold til oppskrifta. For det første så bruker jeg å strikke vridd rett i ribben, i steden for rett. Jeg liker effekten vridd rett gir. Videre så valgte jeg å strikke knappestolpen samtidig med resten av dresse, så i steden for å felle fire masker til åpning, la jeg opp 4 masker. Dermed fikk jeg fire masker på hver side som jeg strikket rillestrikk over = knappestolper. (I ettertid kunne jeg nok brukt 5 masker på hver side til stolper, men, men...)Siden knappestolpene er strikket i rillestrikk, strikket jeg også halsen i rillestrikk og jeg ble kjempefornøyd med resultatet:) Halsen er strikket dobbelt, brettet inn og sydd fast. 
Skulle ønske jeg hadde en slik heldress selv...Det hadde gjort seg en kald vinterdag! 
Jeg strikket dressen i str. 0-6mnd. Og håper den kan passe mini så fort som mulig:)

Fortsatt god torsdag!
SiljeVanilje

4 kommentarer:

  1. Denne dressen er flott! Likt endringene dine :) Gleder meg til julegave strikk er over og jeg kan sette en slik dress på pinnene :)

    SvarSlett
  2. Så fin den ble! Du kommer til å bli kjempeglad i denne dressen, og som du sier: kunne gjerne tenkt meg en slik selv ;)

    SvarSlett