tirsdag 5. mars 2013

Ull i bruk

Ulla brukes dag inn og dag ut. Ull er jo det beste, eller?! 
Jeg har jo strikket endel små plagg til lillleklumpen, og det brukes iherdig. Han vokser jo så fort, så vi må skynte oss å bruke det. Den lille Mariusgenseren strikket jeg da jeg var gått ut i permisjon, og den brukes flittig. Men det er jo begrenset hvor mye lilleklumpen klarer å "slite ut" genseren, til tross for det synes jeg den begynner å bli "stygg". Garnet nuppet etter kun et par ganger i bruk:( Og det skuffer meg stort! Kjedelig med et så fint plagg som allerede nupper!!

Bare ta en litt nær titt på armene hans, så kan du skimte nuppene...neste gang velger jeg ikke Lanett babyull!! Men genseren brukes, og det ser ut som lilleklumpen trives i den når vi er ute på tur:) I tillegg strikket jeg en liten djevellue i restene av rødfargen. Djevelluen har vært gulle god, den sitter som et skudd og jeg har allerede en størrelse større på pinnene!

Tidlig i januar strikket jeg ullbukse av restegarn. Både garn og oppskrift er fra nøstebarn! Buksa er fortsatt litt lang, men det brettes opp.
Litt vanskelig å ligge rolig når mammaen skal fotografere. Best å bli putta i vogna og skynte seg ut før det blir altfor varmt med all ulla innendørs!:) 

Og ullpleddet han ligger på er det min mamma som har vevd til meg da jeg var liten. Pleddet har akkurat perfekt babystørrelse og brukes hver dag! Arving er gull!

God tirsdag!
SiljeVanilje

13 kommentarer:

 1. Helt enig i at ull er det beste:-) Og "ull i bruk"-innlegg er supre!

  Jeg har strikket endel med forskjellige typer babyull og min erfaring er at Lanett nupper aller mest! Den typen babyull som nupper minst, etter min erfaring, er Rauma sitt babygarn (men den er nok ikke fullt så myk som Lanett):-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset, for jeg ble skikkelig skuffa over lanetts babyull. Kan det ha noe med at det er superwash-behandlet, kanskje? Ja, jeg er enia at det er moro å se ulla i bruk!

   Slett
 2. Nydelig genser! Og jeg også elsker "ull i bruk"-innlegg, det er så gøy å se hvor fine plaggene blir når de ligger sånn og ruller på gulvet! ;)

  SvarSlett
 3. Så mykje fint du har strikka! Ullungen din er heldig. :-)

  SvarSlett
 4. Så fine bilder!! Aktiv krabat!! =)=) Nydelig strikk hvertfall, selv om nupping er noe irriterende greier!!
  Ha en finfin kveld! Klems

  SvarSlett
 5. Veldig moro å se ull i bruk -bilder!

  Og jeg er glad i Lanett, synes den nupper lite når jeg går ned i pinnestr til 2,5. Men ja, Rauma sin nupper aller minst, men fargeutvalget er litt mindre, synes jeg.

  SvarSlett
 6. Skjønningen! :)

  SvarSlett
 7. Så artig å få brukt plaggene du har strikket! Synd med nuppinga, har du forsøkt nuppefjerner? ... Nydelige plagg :) Må bli et Mariusantrekk på babyen min etterhvert også.

  SvarSlett
 8. For en herlig liten ullbruker! Kjedelig at genseren nupper då :/

  SvarSlett
 9. Dette var masse flott strikk samlet under ett, heldige lille skjønnas!

  SvarSlett
 10. Så gøy å se ulla i bruk! Var kjempefint med rød hjelmlue til :) Jeg er enig ang nupping, har akkurat samme erfaring med Dale sin babyull. Utrolig irriterende, nøstene er tross alt ganske dyre. Nei takke meg til ren ull som ikke er superwashbehandlet, jeg synes plaggene holder seg mye bedre i bruk da :)

  SvarSlett
 11. Jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver! Ull er definitivt det beste, men så utrolig skuffende når det nupper seg. Jeg har også dårlig erfaring med Lanett, bruker det aldri lengre. Men det viktigste er jo faktisk at det er varmt og godt for de små:)

  SvarSlett
 12. Klumpen er så heldig som har så mye fint ulltøy, og en mamma som er en kløpper til å strikke ;)
  Du er superkreativ, Silje :)

  SvarSlett