mandag 9. desember 2013

To rette og to vrange

Bittellille klumpen blir veldig snart 1år! Og nå er han ikke bitteliten lengre. Tiden går fort, men for et fantastisk år det har vært. Og til tross for at han vokser fort, så klarer han å slite ut klærne før han vokser ut av de. I alle fall på knærne. To ullbukser har allerede hull på knærne, og nå er den tredje tatt i bruk.Myke fakta her er buksa i Vimpelgenser med stripebukse fra Pickles. Buksa er strikket i dobbel tråd tynn alpakka, rester litt herfra og derfra. To rett og to vrang, med vendinger for bleierumpe. Jeg strikket str. 1år, og den sitter som et skudd akkurat nå! Og for erfarne seere så mangler buksa snor/strikk i livet, det kommer. Bedre sent, enn aldri.

Hvis noen har lure triks i forhold til stopping av hull på knær, så tar jeg i mot med stor takk. Jeg har prøvd å stoppe de to forrige buksene, men det blir ikke helt optimalt.


God førjulstid!:)
SiljeVanilje

7 kommentarer:

 1. Ja her er det bare å strikke på og fylle behovet! ;)
  Jeg har sett Monstermønster fikse bukse-hull med heklede monster-lapper, det var en morsom variant! Alternativt går det kanskje an å strikke en lapp og sy på? Mange muligheter :)

  Ønsker deg en fin førjulstid!

  SvarSlett
 2. Ingen lappemester her du, lykketil! men kjekt at buksen er godt brukt om ikke annet ;)

  SvarSlett
 3. Ja tiden flyr avgårde hehe;) Fin bukse! Syns det er stilig med heklet/strikket lapp på jeg. Ellers fins det vel alltid noe i strikke/sybutikker ;) Lykke til!

  SvarSlett
 4. Så fine busker! Liker ribbestrikk!

  SvarSlett
 5. Så fin bukse! Da min lille krabat ikke har begynt å krype enda, har jeg lite erfaring med stopping av hull på knær. Men jeg har hørt at nålefilting funker som ei kule. Jeg har testet nålefilting som pynt på et sitteunderlag - kjempeenkelt, det tar lite tid og det gir en fin detalj. Så kanskje det er et tips? :)

  SvarSlett
 6. Kanskje sy skinnlappa på knærn, før buksa tas i bruk/blir slitt?
  Glede oss til å se dåkker snart og feire 1åringen!
  Marthe

  SvarSlett
 7. Nøstebarn har fine tips til reparasjon av strikkaklær:)

  SvarSlett