tirsdag 13. mars 2012

En lapp her og en lapp der

Jeg var så heldig å få symaskin til jul. Den stod lenge uåpnet i eska si, til tross for at alt lå klappet og klart til å sys. Jeg hadde jo til og med kjøpt meg stoff i selveste New York da vi var der på høstferie. Men en søndag for en tid tilbake fant jeg ut at tiden var inne. Jeg hadde relativit god tid og var alene hjemme, men andre ord skulle det vel være en god anledning til å bli kjent med symaskinen...

Som sagt, så gjort. Jeg pakket ut maskinen med stor iver og var klar til å sy! Først på en prøvelapp, med symaskinhåndboka i fanget. Jeg stilte inn og prøvde meg frem. Men av en eller annen grunn ble liksom tråden hengene under prøvelappen min...

Etter mye prøving frem og tilbake var det slutt på tolmodigheten min og jeg ringte mamma. Hun mente hun ikke kunne hjelpe meg per telefon, men slang på i siste liten at jeg måtte huske å sy med dobbelt stoff på prøvelappen min...Og vips, så var "henge-tråd-problemet" mitt løst. Hvorfor tenkte jeg ikke på deg selv?! 

Jeg hadde på forhånd skåret opp stoffbitene mine i lapper som var 15cm x15cm store. Jeg byttet ut symaskinhåndboka med syboka "made by me" som jeg også fikk til jul. Der fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, og vips så hadde også jeg et lappeteppe! :)

Jeg er superstolt førstegangslappeteppelager, og har allerede skåret opp nye lapper i nye stoffer til et nytt lappeteppe. Det eneste som gjenstår nå er å sy siste søm rundt teppet på maskin og å sy åpningen igjen for hånd. Lappeteppet mitt har ensfarget bakstoff og er ca. 100cm x 70cm.

Med andre ord, jeg og symaskinen er på vei til å bli gode venner:)

Og tilslutt: tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen! Det inspirerer til mer blogging.

God tirsdag alle sammen!
SiljeVanilje

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med ditt første teppe i kjempefine farger! Lykke til med neste prosjekt!

  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
 2. Nydelig Silje!!! =)=)=) her i stua gjøres det klar for skyping, jippi!! =)

  SvarSlett
 3. Kjempestilig lappeteppe! Har en drøm om å lære meg å sy en dag jeg også:)

  SvarSlett
 4. Heldig du er som fikk symaskin i julegave! Og for et flott teppe :)

  SvarSlett
 5. Skikkelig fint teppe! Deilige farger! Liker sånne kosestunder med symaskina!

  SvarSlett
 6. Wow!! Superbra! Også første gangen da...Jeg er imponert. Fikk lyst til å sy et lappeteppe selv...Aldri prøvd meg på det.

  SvarSlett
 7. hei!
  ta en titt innom her- sååå mye fint!!!
  http://martehelgetun.no/

  SvarSlett
 8. Så fint! Jeg har vurdert å lage lappetepper som ungene kan ha som sengetepper, men neimen om jeg har orket. :P

  SvarSlett