tirsdag 3. juli 2012

Laget av lillesøster

I dag da jeg våknet hadde lillesøster satt deig til å bake bagels. Bagels er ikke noe jeg har bakt før, så jeg tilbød meg å hjelpe og lærte samtidig hvordan-bake-bagels. 



Det var en morsom prosess å bake bagels. Vi laget "smultringer", disse skulle heve i 10min. Deretter skulle de trekke i varmt vann+sirup, 2min på hver side. 



Så bar det over på plata for pensling og topping, vi strødde på sesamfrø. Tilslutt inn i ovnen i 15-20min. Ut kom nydelige bagels, med hull i midten, og kjempegode på smak! Oppskriften er hentet fra en favoritt blant kokebøker, eller bakebøker, Nybakt av Marit Røttingsnes Westlie.

Anbefales! Nå gleder jeg meg til å bake disse en gang til og fylle fryseren med nydelige bagels:) Jeg har dessverre ikke bilder av det ferdige bagels-prosjektet, da var vi nemlig for opptatt med å spise...


Fortsatt god sommer!
SiljeVanilje

2 kommentarer:

  1. Jøss, har aldri tenkt over hvordan det blir lagd. Sikkert gode

    SvarSlett
  2. Nam :) Har aldri smakt slike før, men nå fikk eg iverfall lyst å teste de ut! Tror eg må lage slike til helgen :D Ha en fin dag videre :)

    SvarSlett