torsdag 8. august 2013

En rull her og en rull der...

Da vi var på ferie i sommer strikket jeg en rullegenser til lilleklumpen av restegarn. Og jeg forstod raskt at jeg hadde tatt med meg for lite garn på ferie...kriiiise! Så da var jeg rask å sende våre venner som skulle komme å være sammen med oss siste ferieuken til garnbutikken. Og det var mannen i huset som hadde tid til å stikke innom den lokale garnbutikken før de satte seg på flyet. Han fikk beskjed om å kjøpe 4 nøster i babyull som kunne bli bursdagsgave til sønnen hans:)


Så da garnet ankom feriestedet var det bare å ta pinnene fatt. Pappaen fikk også velge mellom Nøstebarns rullegenser og Nøstebarns bestefargenser. Valget ble rullegensere. Genseren har manglet knapper en stund, slet litt med å finne oransje knapper som jeg likte. Men nå er knappene montert og genseren kan overleveres til ettåringen! Hurra for han! 


Genseren er altså rullegenser fra boka Strikk til nøstebarn, strikket i størrelse 2år. Så holder den en stund fremover. Det gikk med nesten tre nøster med blått og ca ett halvt nøste oransj. 

Og en ting til, hvorfor vil oppskriften av man skal felle av halsmaskene, for så å plukke de opp igjen senere. Jeg lot halsmaskene vente på en tråd mens jeg strikket genseren ferdig, for så å ta de med når jeg skulle strikke halsen. Synes det blir penere på den måten. Noen som vet hvorfor man egentlig "skal" gjøre det på den andre måten?

Siljevanilje
 

3 kommentarer:

  1. Herlig genser! Nei har aldri helt skjønt hvorfor de gjør det slik, eg gjør som du ;)

    SvarSlett
  2. Søt liten genser. Liker fargene også. God helg til deg

    SvarSlett
  3. Helt enig med deg, jeg feller ikke av, men lar maskene stå! Kjempefin ble den :)

    SvarSlett