fredag 14. september 2012

Stor forskjell på høst og høst

Da jeg var hjemme på lynvissit forrige helg viste det seg at mamma og pappa hadde pusset opp jente-rommet mitt. En stor overraskelse som jeg ble veldig glad for. I tillegg hadde mamma strikket meg en poncho! Den lå ferdig og klar til bruk på senga på det "nye" rommet mitt. Jeg hadde ønsket meg et poncho fra mamma, men at det skulle gå så raskt hadde jeg ikke drømt om! (I følge pappa hadde hun ikke gjort annet i det siste, enn å strikke...)Mamma lurte litt på når det var meningen at jeg skulle bruke denne ponchoen... Og det er da det viser seg at det er stor forskjell på høst og høst i Norge. I nord (les Tromsø) trenger man gjerne litt mer vind/vanntette klær om høsten. Og i tillegg litt varmere høstklær. Mens her jeg er bosatt nå (les Oslo), er det perfekt pochovær! I det siste har det vært mange fine, klare, nesten gjennomsiktige, kalde høstmorgener, mens utpå dagen stiger temperature betraktelig og det kan minne om god Nord-Norsk sommer:) 


Ponchoen har vært mye brukt den siste uken, og jeg liker den kjempegodt. Enda bedre er det at det er god plass til en voksende mage inn under i varmen.

Ponchoen er fra Drops, og oppskriften finner du her. Den er opprinnelig med mønster øverst, men jeg liker den mye bedre uten. Strikket i Nepal er den god og varm utover høsten og vinteren. Den passer perfekt både over bukser, tunika, kjole...rett og slett ingen begrensninger!

SÅ, tusen millioner takk til mamma som har vært så snill (og ikke minst rask!) og strikket meg en poncho, akkurat slik jeg ønsket meg:)

Liker du å få/bli overrasket med strikkaklær, selv om du kunne laget de selv? Jeg liker det i alle fall veldig veldig godt!


God helg!
SiljeVanilje

7 kommentarer:

 1. Poncho til gravid mage er jo bare genialt!!! Tenkte magen kansje forsvant litt under den, men det gjør den jo absolutt ikke:)

  Å få strikkaklær er veldig gøy selv om jeg strikker selv! Setter kanskje ekstra stor pris på det når jeg vet det brukes mye tid på gaven?!

  God helg til deg!

  SvarSlett
 2. Spennende med voksende mage! :) Flott poncho du har fått! Jeg har også en superrask strikkemamma som kan finne på å strikke klær til meg :) kjenner problematikken med høst og høst, ja!

  SvarSlett
 3. For en snill mamma du har!! Koselig kul under den også;)

  SvarSlett
 4. Wow, så nydelig! Både ponchoen og magen, forresten. Man kunne jo tro at magen bare ville drukne i en sånn poncho, men den ble jo bare enda finere! Ser for meg at det er perfekt høstplagg i Oslo om dagen ja, vi har jo hatt fint septembervær. Her i huset har jeg også en strikkende mamma, hun har laget både sjal og sokker til meg og jeg blir like glad hver gang. Akkurat nå er det to småsnupper som nyter godt at strikkingen hennes, bare vent, det blir nok sånn hos deg også! ;)

  SvarSlett
 5. Så hyggelig gjort! Jeg tror det er lurt å gi strikkede gaver til strikkere, for de vet hvor mye tid og omtanke som ligger bak.

  SvarSlett
 6. Så fin overraskelse å få! Jeg elsker å få hjemmelagde gaver :) Takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg har lagt meg til som følger av din også. Blir spennende å følge med her. Og så gøy at du er fra Tromsø :)

  SvarSlett
 7. Så fin den var!! Og gratulerer så masse med voksende mage:)

  SvarSlett