søndag 9. juni 2013

Feriestrikk nr. 1

Vi har tilbrakt to deilige ferieuker i varmen. Og ferie betyr selvfølgelig feriestrikk. Jeg prøver å slanke restegarnmengden min og derfor ble første feriestrikk en restegarn-rullegenser til lilleklumpen.Rullegenseren er oppskrift fra boka Strikk til nøstebarn. Jeg har tidligere strikket denne, men den gang strikket jeg ikke rullekanten fordi jeg tenkte at det var upraktisk med rullingen... Men det er jo ikke slik at den ruller i det uendelige...så jeg prøvde med rullekant, foreløpig ser det ut til å fungere veldig bra. Morsomt er det egentlig også:)Genseren er som sagt strikket av restegarn og armene ble derfor ikke lik bolen. Pyttpytt, for hvem sa vel at armene måtte være lik bolen? Og så fant jeg knall røde knapper i samlingen. Genseren er strikket av 2-tråds ullgarn også det fra Nøstebarn i størrelse 1år. Tenker at denne passer perfekt til høsten.


Nå skal jeg fortsette på feriestrikk nr. 2, for ferien slutter ikke enda:)
Hva er ditt feriestrikk?
SiljeVanilje

6 kommentarer:

 1. Foreløpig strikke æ babyskappeljakke, en puff og en rettoppgenser fra Pickles. Gensern og puff e to store prosjekt, så trengte no mindre å ha å henge fingran i!;)

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Tøffe striper og stilige, røde knapper. Herlig med tidlig ferie da :) Jeg strikker på et svært restegarnspledd, men innser at det IKKE er perfekt feriestrikk (det vil jo bli ganske gigantisk og upraktisk å dra på etterhvert). Så jeg planlegger å legge opp til en raglansgenser til meg selv ganske snart, og så blir det sikkert noe småstrikk innimellom i tillegg.

  Ha en fortsatt fin ferie!

  SvarSlett
 3. Herlig! Rester er jammen fint det også:) og det behøver aldeles ikke være likt, det er litt av sjarmen. Denne blir nok helt perfekt å ha til høsten og vinteren!

  SvarSlett
 4. Veldig fin. Skal si at du er flink
  Klem

  SvarSlett
 5. Kjempefin genser! Lurt å bruke opp restene, det er ofte så mye kjekkere å kjøpe nytt garn;) Jeg jobber med å bli ferdig med det ene påbegynte prosjektet mitt og i tillegg har jeg lyst å få strikket en kortermet topp til meg selv :)

  Kos deg videre!

  SvarSlett
 6. Flott genser! Kjekt å få slanket garnlageret! Kos deg mye på ferie og lykke til med prosjekt nr 2. For min del venter jeg på ferie så jeg også kan starte på feriestrikking! Jeg har to gensre til meg selv på pinnene som jeg gjerne vil får ferdig:)

  SvarSlett